Geleneksel El Sanatları Online Satış Web Sitesine HOŞGELDİNİZ!

HABERLER / DUYURULAR

Meksika Uluslararası Dost Kültürleri Fuarı

Meksika'nın başkenti Mexico City'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 6.sı yapılan Dost Kültürler Fuarı (Feria de las Culturas Amigas), başkentin tarihi kent meydanı Zocalo'da 87 ülkenin katılımı ile başladı. 17 Mayıs'ta başlayan ve 1 Haziran tarihine kadar devam edecek fuarda, Türkiye standı daha ilk günden fuarın en ilgi çeken standlarından biri oldu.

 

Türkiye-Meksika Diplomatik İlişkilerinin 150.Yılı nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'nın da destek verdiği ve Bakanlık düzeyinde ilk kez katıldığımız fuarda ülkemizi, Döner Sermaye Geleneksel El Sanatları ve Mağazalar İşletme Müdürlüğü (GES) temsil ediyor. Geleneksel el sanatı ürünlerimizin en güzel örneklerinin yer aldığı ülke standında, İspanyolca ve İngilizce tanıtım materyallerinin yanı sıra led ekranlarda gösterilen Türkiye Tanıtım Filmleri de ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

 

Her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Türkiye standı, fuarın 2.haftası Ebru Sanatçısı Nurten ŞİŞMAN'ın canlı performansları ve sergisiyle daha da renklendi.

 

Nurten ŞİŞMAN ile Ebru sanatına dair keyifli bir söyleşi

 

Meksika'nın ana haber kanallarından Canal Once televizyonunda yer alan haberimiz

 
#
Tamam