Geleneksel El Sanatları Online Satış Web Sitesine HOŞGELDİNİZ!

HABERLER / DUYURULAR

Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülü

Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu 1955 yılında, Ord.Prof.Dr.Mehmed Fuad Köprülü ve o dönemin Üniversite Hocaları tarafından kurulduğundan itibaren   Türk Halk Kültürünün derlenmesi ve değerlendirilmesi çalışmalarının yanında  Türkiye içinde ve dışında yapılan, Türk Halk kültürü çalışmalarını da yakından izlemektedir ve iz bırakan başarılı çalışmaları gerçekleştiren kişi ve kuruluşları ödüllendirmektedir.
1981 yılından bu yana aralıksız verilmekte olan ve artık, halkbilim çevreleri tarafından “Folklor Oscarı” olarak nitelendirilen “Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülü’ nün, bu yılki sahiplerinden birisi de Geleneksel El Sanatları ve Mağazalar İşletme Müdürümüz Soner YALÇIN’dı.
Seçici Kurul’un önerisi ve Yönetim Kurulu’nun onayı ile ödül alan Soner Yalçın ödül töreninde:
“Böylesine büyük bir ödüle layık görüldüğümü duyunca şaşırdım. Çünkü vakıf, dernek ve diğer sosyal ve sivil toplum kuruluşları ile çalışmalar yapmak ve onlar ile tanışmak için yeteri kadar zamanım yoktu. Çalışmak istiyordum ve o da günümün tamamını alıyordu. Buna rağmen fark edilmiş olmam beni sevindirdi" diyerek duygularını ifade etmiştir.

Ödüle layık görülen diğer bilim adamları ve araştırmacılar Prof. Dr. Hayriye Yenisoy, Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali, Prof. Dr. Mustafa Arlı, Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Yard. Doç. Dr. Hülya Serpil Ortaç, Dr. Halide Kuliyeva Kafkaslı, Dr. Gülin Öğüt Eker, Eralp Adanır, Baybars Gülensoy, Süray Vural, Şefik Türkmen, Ünal Türkeş ve TRT'deki Balkan Havası Programı'nı hazırlayanlardır.

 
#
Tamam